Tips til at drikke mere vand i din dagligdag

Tips til at drikke mere vand i din dagligdag

Sundhedsaspekterne ved at øge ens indtag af vand i dagligdagen er næsten utallige. Det er helt essentielt, at vi mennesker drikker en masse vand hver dag dagen. Vi skal gerne nå op omkring 2 liter eller 2,5 liter vand i løbet af en enkelt dag, og her tæller sodavand og kaffe altså slet ikke med. Kaffe har en dehydrerende effekt, hvilket i længden betyder, at drikker vi én liter kaffe, så ryger der mere end én liter væske ud af os gennem urinen.

Animo-OptiBean-Olive-173x300

 

Det er derfor noget af en bjørnetjeneste at gøre sig selv, hvis man drikker kaffe, når man er tørstig. Vandet er vigtigt, men det kan være lidt svært at få det inkorporeret i sin hverdag – vi er vaneprægede væsener, så man bør måske give sig selv gode muligheder for at skabe bedre vaner. Her følger to bud på, hvordan man gør situationen lettere.

Den kolde flaske i køleskabet

Flasken i køleskabet er fyldt op med vand, og det er rigtigt dejligt. Der er altså altid kold vand i flasken, og det kan man altid snuppe et glas af det til ethvert måltid mad, eller når man lige er tørstig. Men det kan godt blive lidt kedeligt i længden, og måske har man egentligt lidt lyst til noget, som smager af lidt ekstra. En rigtigt god idé kan da være at gøre denne flaske vand lidt mere festlig. Der er rigtigt mange bud på, hvordan man kan gøre dette. Økologiske citrusfrugter kan skæres i skiver, hvoraf disse kommes i – vandet får en syrlighed og en friskhed, som gør den rigtig lækker. Man kan købe frosne bær, for eksempel blåbær, og komme dem i vandet – eller man kan benytte sig af nogle lækre og friske krydderurter. Mynte og citronmelisse er her sikre vindere, som gør vandet rigtigt friskt.

Arbejdspladsens nye vandkøler

Arbejdspladsen er dog det sted, vi bruger suverænt flest vågne timer af vores hverdag for manges vedkommende. Derfor er det ideelt at kunne skabe sig gode og sunde vaner på arbejdspladsen. Én mulighed for at gøre dette er simpelthen at anskaffe sig en vandkøler på arbejdspladsen – det er en snak, som du bør tage med din chef, leder eller personaleansvarlige. Det er nemlig helt ideelt for medarbejderne at kunne drikke koldt vand i løbet af dagen. Det gør det lettere at holde fast i de gode vaner, og sundhedsmæssigt er det helt afgjort af enorm vigtighed. Hvis du overvejer dette, så kan du anbefale denne side til din chef – her findes et sortiment af vandkølere, som snarest kan installeres på din arbejdsplads.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *