Rettigheder som flyrejsende

Rettigheder som flyrejsende

Jeg bor i USA, og her ser vi lige nu i nyhederne meget om tumult på fly, hvor flyselskabet ikke har plads til folk, der er booket ind på flyet. Det har skabet en del debat – også om rettigheder som flypassager. Disse råd er dem, der er givet her i USA, men mon ikke de nogenlunde er gældende overalt.

 

Hvis du frivilligt opgiver din plads på flyet inden boarding, vil flyselskabet ofte:

Give dig en fast bestilling på den næste ledig flyafgang, men vil ikke give dig nogen kompensation. Nogle gang kan du være heldig, at de giver dig et værdibevis, du kan bruge til øvrige flyvninger.

Give dig en voucher og ikke sørge for en plads på den næste ledig flyafgang.

 

Hvis du ufrivilligt ikke kan komme med et fly, fordi det er overbooket, vil flyselskabet ofte:

Refundere din billet. Muligvis kompensere dig med mellem 200 og 400 procent af din billetpris afhængig af, hvor lang tid du bliver forsinket.

 

Hvis du er om bord på flyet, og du bliver bedt om at stige af på grund af overbooking:

Du har ret til at blive i dit sæde, uanset hvad der bliver sagt til dig. Herovre har vi set folk blive fjernet med magt, og de har efterfølgende fået erstatning.

 

Hvis dit fly er meget forsinket eller annulleret:

Du vil måske modtage vouchers på mad og drikkevarer. Måske også på en hotelovernatning, hvis flyet er meget forsinket. Husk, at du kan søge om erstatning ved flyforsinkelse.

 

Når min mor skal over at besøge mig, køber vi altid billige flybilletter til USA på rejsepriser.dk. De har også en god ordning med flyforsinkelse.

 

Har du selv oplevelser med flyforsinkelser eller overbookinger, så lad mig høre, hvordan du blev kompenseret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *