Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg lejer et festtelt?

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg lejer et festtelt?

Sommerens fester står for døren, og i den forbindelse er en havefest altid et hit. For at gardere mod, at festen ikke ender i katastrofe, hvis vejret svigter, kan et festtelt være en god løsning, der ydermere skaber mere intime rammer for festen.

Udbuddet af festtelte er stort, og det er derfor vigtigt at sætte sig godt ind i reglerne for ikke at blive snydt og stå med et ulovligt telt. Fra januar 2015 indførtes nye regler på området, der gør, at alle transportable konstruktioner over 50 m2 skal have et synligt certifikat. Derfor skal man være opmærksom på, om udlejeren lever op til dette, ellers skal man selv søge om byggetilladelse til at have teltet opstillet. Hvis ikke dette er i orden, risikerer man at få en bøde.

teltudlejning københavn

Hvilken størrelse skal mit festtelt have?

Det kan være svært at vurdere, hvor stort et festtelt, der er behov for. Som tommelfingerregel skal man regne med 1 m2 pr. spisende gæst. Dertil skal buffet, musikanlæg/musiker, dansegulv osv. lægges oveni, hvis det indgår i festen. I det tilfælde vil det være omkring 1,5-2 m2 pr. person, hvis I ikke ønsker at sidde for tæt. Det kommer selvfølgelig an på størrelse af henholdsvis buffet, musik, dansegulv, borde og stole. Så hvis dette fylder meget, bør der lægges yderligere til.

Det er tilrådeligt at klarlægge disse informationer inden leje af telt. Efter teltstørrelsen er udregnet, er det vigtigt at måle op, om et telt af den pågældende størrelse kan være der, hvor festen skal holdes, da det jo er ærgerligt at bestille et for stort telt.

Gå efter den gode kvalitet

Det danske vejr er utilregneligt, hvilket kan blive en stor udfordring med et telt. For at komme dette usikkerhedselement til livs, er det vigtigt at gå efter et festtelt af god kvalitet, der kan modstå næsten alt slags vejr. Kraftige stænger, tyk dug og kraftige pløkke er med til at stabilisere teltet i blæst og holde regn ude. Desuden er det en god idé at sikre, at teltdugen er brandhæmmende, så eventuelle ulykker forebygges.

Hvis du er på udkig efter et sådant professionelt festtelt af høj kvalitet til en forestående fest, kan du med fordel kigge hos festgear.dk, der har et fint udvalg af festtelte i forskellige størrelser, der er godkendte med gyldigt certifikat i henhold til de gældende regler og fås til fordelagtige priser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *