Højtalere

Højtalere

Det blev noget af et gennembrud, vores fem mand store popband fik, da vi sidste år blev hyret til at underholde på Torvet i vores by. Årsagen var, at cykelløbet Danmark Rundt for første gang nogensinde lagde ruten gennem byen, og vores handelsstandsforening øjnede straks muligheden for at skabe lidt i retning af en folkefest i byen og på den måde booste forretningernes omsætning.

Vi havde den gang aldrig tidligere prøvet at spille til et udendørs arrangement, så vi undersøgte på forhånd, hvilke specielle krav der stilles til den slags. Vi gjorde os klart, at vi måtte leje os til et kraftigere forstærkeranlæg og kraftigere højtalere, end det udstyr, vi selv råder over. Og i aftalen med handelsstandsforeningen havde vi heldigvis sørget for at få indføjet, at nødvendig leje af udstyr skulle være på handelsstandsforeningens regning.

Det var ikke så svært at fastlægge det repertoire, vi skulle spille den dag, for vi gør det i forvejen mest i populær musik, og med et så bredt publikum er det helt oplagt at holde sig til populære og kendte musiknumre. Og vi har jo vores helt nye og moderne synthesizere at gøre underværker med også 🙂

Der var heller ikke den store tvivl om, hvilke musikinstrumenter vi skulle tage i anvendelse til den koncert, for med det repertoire, vi fastlagde, var det oplagt, at der ikke skulle bruges for eksempel blæseinstrumenter, så vi valgte at holde os til vores foretrukne sammensætning af instrumenter, selv om vi alle fem i bandet faktisk kan spille på mere end et enkelt instrument.

For mit eget vedkommende var der ingen tvivl om, at jeg skulle holde mig til min guitar, som da også er det instrument, jeg foretrækker. Jeg kan dog også sagtens spille på banjo, men det gør jeg faktisk kun, når vi af og til forsøger os med lidt jazzmusik.

Vores trommeslager, Mogens, havde heller ikke så meget at spekulere over bortset fra, at han skulle have et par mikrofoner placeret temmelig tæt på sit trommesæt, så lyden kunne nå ud til de fire store højtalere, der skulle placeres rundt om på Torvet. Det er klart, at man med en koncert i det fri og inde midt i byen skal tage højde for den almindelig støj, der altid er i en by, selv om der ikke ligefrem er kørende trafik på Torvet i vores by.

Teddy vil faktisk helst spille på klaver, når vi giver koncert eller spiller til dans, men i det her tilfælde var han selv klar over, at han var nødt til at tage sit keyboard med, fordi det er nemmere at få lyden fra sådan et forstærket tilstrækkeligt i forbindelse med en udendørs koncert.

For vores sangerinde, Mette, var der ikke nogen særlige hensyn at tage, hun skulle bare overlade det til teknikken at få forstærket sin stemme tilstrækkeligt, bortset fra at hun til den anledning måtte synge i en speciel mikrofon, som er velegnet til at filtrere baggrundsstøjen fra.

Det blev en vellykket koncert, og som sagt lidt af et gennembrud for bandet, for vi har i hvert fald lige siden haft mærkbart flere bestillinger end tidligere. Og vi har råd til at bruge lidt flere penge på grej, som vi køber hos Danguitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *